Det var länge sedan sökmotoroptimering handlade om att upprepa ord eller köpa länkar. Tvärtom kan det skada din position i sökresultatet.

SÖKOPTIMERING I MALMÖ OCH GLOBALT

Om man ska prata PowerPoint-språk så är de tre viktigaste faktorerna för SEO (Search Engine Optimization) relevans, relevans och relevans.

Om man ska vara mindre pretentiös så handlar sökmotoroptimering om att förtjäna en konkurrenskraftig närvaro i sökresultatet genom att bjuda på en bra användarupplevelse med ett unikt innehåll som besvarar en specifik frågeställning. Vi jobbar med med sökmotoroptimering i Malmö, Skåne och världen.

Så funkar det

Vi inleder med en diskussion om din hemsidas målgrupper, vilka mål den ska uppfylla och vilket innehåll som är viktigast. Sedan kan du återgå till din vardag medan vi genomför en nulägesanalys där vi tar tempen på sajtens position i sökresultatet. Vi går grundligt igenom tre områden.

U

1. Teknik och prestanda

Vi lyfter på huven och tittar på faktorer som laddningshastighet, indexering, säkerhet och tekniska fel som lägger krokben för sökmotorerna.

Små tekniska fel kan faktiskt leda till att din hemsida försvinner från Google.

U

2. Innehåll och nyckelord

Vi analyserar vad dina målgrupper egentigen söker på och vilka nyckelord som driver trafik till din sajt.

Vi tar fram rekommendationer för nytt innehåll och analyserar såklart även ditt befintliga innehåll.

w

3. Extern närvaro

Länkar till din hemsida ses som rekommendationer och är därför en stark SEO-faktor. Vi kikar på vilka som länkar till dig och hur du kan optimera ytterligare.

Vi kartlägger vilka externa tjänster som kan öka din SEO.

Sökmotoroptimering – steg 2

Bra, men sen då?

Ingen har nytta av en hyllvärmare. I rapporten finns en lista på konkreta åtgärder utifrån prioritet. Du kan antingen sätta listan i händerna på din webbyrå och IT-avdelning, eller så kan vi på Duse Media hjälpa dig med copywriting, webbdesign och teknik. Oftast landar vi i ett ett samarbete.

Vill du veta mer?

MICRO MOMENTS

I slutet av 2016 gick mobilen om datorn i antalet sökningar. Skiftet har har förändrat vårt (digitala) beteende i grunden. Google har sammanfattat vår spännande tid med begreppet ”micro moments”. I vilka micro moments kan du möta dina kunder?

Varje dag genomförs mer än 45 miljoner sökningar på Google – bara i Sverige. Och det handlar inte bara om förströelse och privat konsumtion; inom B2B inleds 8 av 10 köpprocesser med en googling. För att parafrasera en gammal filosofisk fråga: Om någon googlar men inte ser dig, finns du då?

BRA FÖRSÖK

Men det är som Ingemar Stenmark sa: ”Jag vet ingenting om tur. Bara att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag.”

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete som handlar om relevans, förtroende och uthållighet. Men misströsta inte; det finns nämligen proffs som kan hjälpa dig. Så stäng den här rutan och bläddra ner för att läsa mer om hur du kan klättra i sökresultatet.