The essence of strategy is choosing what not to do – Michael Porter”The essence of strategy is choosing what not to do.” – Michael Porter

Varje minut skapar vi 46 200 inlägg på Instagram, 1,8 miljoner snaps på Snapchat och 156 miljoner mejl (2,6 miljoner varje sekund!). När det varje minut skapas innehåll som räcker i flera livstider gäller det att välja – och välja bort.

”Fail fast” är en taktik för att navigera i det enorma medielandskapet. Våga testa nytt, utvärdera snabbt och ompröva det som inte funkar. Och ställ alltid frågan varför?. Varför ska du utveckla en app? Varför ska du posta ett Facebook-inlägg på kanelbullens dag? Varför ska du ta fram ett spel? Om svaret är ”för att alla andra gör det” är det antagligen ett tecken på att du borde välja bort.

En sekund på internet

Vi är sammanlagt 3,8 miljarder internetanvändare i världen. Tillsammans genererar vi varje sekund:

Inlägg på Instagram

Minuter på Netflix

Inlägg på Twitter

Minuter på Spotify

Svajps på Tinder

Logins på Facebook

Mer från bloggen

Duse Media bygger ny sajt till POWER of Sweden

När Pantone utsåg årets färg 2018 föll valet på lila (närmare bestämt ”ultra violet”). När POWER of Sweden lanserar sin första kollektion – och hemsida – så sker det i uppfriskande nyanser av just lila.

Veckans citat: ”We didn’t do anything wrong, but somehow, we lost.”

”We didn't do anything wrong, but somehow, we lost." – Nokias f.d. CEO 1999 köpte jag min första Nokia 3210 och det var kärlek vid första...

Veckans citat: ”Don’t Make Me Think” – Steve Krug

Veckans (lite kryptiska) citat är ett boktips. För 18 år sedan släppte Steve Krug Don’t Make Me Think – boken som kom att bli en vältummad klassiker i varje medveten webbdesigners och interaktionsdesigners bokhylla. Här är några kloka citat från den uppdaterade utgåvan av boken.

Ny infographic lyfter Sveriges tvätterinäring

Vi välkomnar Sveriges Tvätteriförbund som ny kund hos Duse Media. Ett tidigt projekt var att, på ett tydligt och överskådligt sätt, kommunicera styrkan i den svenska tvätterinäringen. Resultatet: En faktaspäckad infographic med tvättäkta fakta om vardagshjältarna som håller Sverige rent.

Veckans citat: ”A user interface is like a joke…”

Om du inte läser instruktionerna till din nya TV så lär ingen läsa instruktionerna till din app eller sajt. Den ska bara funka.

Följ oss på sociala medier